Η Λουίζα Κοφινά είναι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λεμεσού, και από τον Οκτώβρη του 2016 διατελεί συνεργάτης της εταιρείας Trojan Economics.

Είναι απόφοιτη του τμήματος Νομικής του Πανεπιστήμιου Κύπρου από το οποίο έχει λάβει πτυχίο Νομικής με άριστα (πρωτεύσας). Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, έχει παρακολουθήσει τα μαθήματα «Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και «Δίκαιο Προστασίας του Δικαίου του Ανταγωνισμού», όπου και της είχε δοθεί η δυνατότητα εμβάθυνσης στο αντικείμενο του ανταγωνισμού και μελέτης της σχετικής νομολογίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού της Κύπρου.

Έχει βραβευθεί από την Βουλή των Αντιπροσώπων σε ειδική τελετή λόγω των ακαδημαϊκών της επιδόσεων.

Κατέχει πιστοποιητικό επιμόρφωσης στο «Δίκαιο και Οικονομικά» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πιστοποιητικό επιμόρφωσης στο «Δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας» από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Από τον Σεπτέμβριο του 2017, παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, «Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» με κατεύθυνση το Δίκαιο του Ανταγωνισμού.

Σε συνεργασία με τον Δρ. Παναγιώτη Αγησιλάου έχει συγγράψει την «Επιθεώρηση αποφάσεων Διοικητικού Δικαστηρίου Κύπρου για το έτος 2016 σε σχέση με υποθέσεις ανταγωνισμού» καθώς και μελέτη με θέμα «Διασφάλιση δικαιώματος σε δίκαιη δίκη – Η συμβατότητα του νομικού πλαισίου προστασίας του ανταγωνισμού στην Κύπρο με το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη».

Έχει ασχοληθεί σε πολύ σοβαρές υποθέσεις ανταγωνισμού τόσο σε σχέση με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία όσο και σε σχέση με συγκεντρώσεις επιχειρήσεων από το 2016 μέχρι σήμερα.

E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.